5 ieguvumi kā pusdienu maltīte uzlabo attiecības starp darba devēju un darbinieku.
Uzsaukt vai daļēji apmaksāt pusdienas ikdienas darba gaitās savam kolektīvam nu jau ir daudzu uzņēmumu un to vadības paradumu sastāvdaļa. Iespējams, tas var šķist sīkums, taču mūsdienu darba devējiem nevajadzētu aizmirst par priekšrocībām, ko sniedz bezmaksas vai daļēji apmaksāta maltīte. Tā noteikti nav tikai patīkama priekšrocība. Tas parāda, ka jūsu uzņēmums rūpējas par saviem darbiniekiem un, ka viņu ikdienas centieni, kā arī ieguldītā enerģija tiek patiesi novērtēta.


Šajā rakstā atradīsit piecus ieguvumus uzņēmuma un tā kolektīva attiecību stiprināšanai.
1.
Ēdiens kā darbinieku noturēšanas magnēts.
Saskaņā ar pētīijumiem iekš USA Today, vienkārši nodrošinot saviem darbiniekiem bezmaksas vai daļēji apmaksātas pusdienas, apmierinātība ar vadību, darbu kolektīvā un kopējo mikroklimatu var paaugstināt līdz pat 67%. Tas liecina, ka uzņēmumi nopietni vēlas radīt labvēlīgu vidi saviem darbiniekiem. Rezultātā uzņēmuma apmaksātas vai daļēji apmaksātas pusdienas tiek uzskatītas par būtisku priekšrocību, no kuras ir grūti atteikties, jo īpaši (Millennials) Mileniāļu, jeb "Y" paaudzei.
2.
Pusdienas darbā kā produktivitātes lādiņš.
Tuvojoties pusdienlaikam, darbiniekam var rasties koncentrēšanās lūzumi, jo jādomā kā arī jāplāno ēdienreizes loģistika. Tā sevī ietver daudz dažādu faktoru, kuri ir gana būtiski un var ieteikmēt arī darba produktivitāti ilgtermiņā. Lielākās un populārākās rūpes ir jautājums, kur doties, lai maltīte ir izdevīga, atrodas netālu no darba vietas un vēlāms arī veselīga. Vai komplektējot pusdienas ar kolēģiem, visi būs apmierināti ar izvēlēm un tās tiks pagatavotas vienlaicīgi? Attiecīgi, sāk parādīties jautājums vai nebūs problēmas satiksmē, vai pietiks laiks, ja ir izveidojusies rinda restorānā? Visas šīs mazās rūpes summējas uzņēmumā, radot kritumu ražīgumam. Nodrošinot darbiniekiem bezmaksas vai daļēji apmaksātu maltīti, piemēram, caur konkrētu servisu vai ēdināšanas platformu, jūs noteikti darāt vairāk kā tikai remdējat darbinieka izsalkumu. Jūs atbrīvojaties no traucējošiem faktoriem, kuri var būt kritiski arī darba produktivitātes uzlabošanas jautājumos.
3.
Uzņēmuma nodrošinātās maltītes ir pārsteidzoši izdevīgs lēmums.
Domājot par ieplānotu maltīti, var atrast arī finansiālus ieguvumus. Ikdienas maltītes nodrošināšana pilnas slodzes darbiniekam, piemēram, 7 EUR vērtībā, izmaksās aptuveni 1680 EUR gadā. Ja jūsu uzņēmums darbiniekam maksā, apmēram, 7 EUR stundā, tad matemātiski, saīsinot tā kreņķus, darbinieks no pauzes uz kopējās dienas fona zaudēs tikai aptuveni 15 minūtes, nevis vidēji pusotru stundu, pie tam, uz katru darbinieku. Tā var atrisināt maltītes loģistiku, neparedzētas ridnas restorānā, ēdiena un ēdienkartes izpēti un vēlāk, atgriežoties darbā, vēl enerģijas meklējumus, lai atsāktu koncentrēties darba procesiem. Būtībā ēdiena uzsaukšana vai daļēja apmaksa, kas sevī ietver precīzu maltītes plānošanu darbiniekam, ir tīri izdevīgs "burkāns", kuru piešķirt arī pašam darba devējam.
4.
Kopīga un ieplānota maltīte ir lieliski piemērota uzņēmuma kultūras veidošanai.
Kad runa ir par daudzveidīgas cilvēku grupas pulcēšanu, ir grūti pārspēt ēdienreizi kopīgi pie viena galda. Tā ir arī viena no vienkāršākajiem veidiem, kā izveidot spēcīgas sociālās saites jebkurā grupā, ļaujot uzturēt sakarus ārpus komandām un nodaļām. Ja darbiniekam ir iespēja veikt pasūtījumu konkrētā vietā, kura nodrošina līdzņemšanai piemērotu servisu, tas ir izcils veids, lai taupītu laiku, izvēlētos pa ceļam savu iecienītāko restorānu vai kafejnīcu un vienlaicīgi, precīzā laikā, mieloties pie viena pusdienu galda.
5.
Pat neregulāras uzņēmuma nodrošinātās vai daļēji nodrošinātas pusdienas var dot lielus rezultātus.
Lai gan ne katram uzņēmumam ir pietiekams budžets, lai atļautu saviem darbiniekiem bezmaksas ikdienas maltītes, dažādas kārumu iegādes priekšrocības joprojām ir pieejamas gandrīz katram uzņēmumam. Lielākā daļa darbinieku uzskatītu, ka maltīte, pat reizi nedēļā, tiek nodrošināta kā lieliska priekšrocība, piemēram, ievērojami palielinot to vispārējo apmierinātību ar darbu. Vēl viena lieliska iespēja no rītiem ir nodrošināt bezmaksas kafiju un konditorejas izstrādājumus. Ja esi nodaļas vai uzņēmuma vadītājs un vēlies iepriecināt savus darbiniekus vai padotos ar kādu gardumu, šobrīd ir servisi, kuri nodrošina arī "Drive-in", jeb piegādi uz auto, ja pasūtī aplikācijā maltīti līdzņemšanai, dodoties uz darbu. Tas ir patīkams žests kā pateikties par kopā būšanu.


Maltītes ieturēšana darbā ir priekšrocība, kuru grūti ignorēt. Tas ir patiesi rentabls veids, kā uzlabot daudzus iekšējās kultūras un efektivitātes mehānismus. Sākot no apmierinātības ar darbu līdz produktivitātes uzlabošanai. Mūsdienu darba devējiem ir vairāk iespēju nekā jebkad agrāk — no pārtikas piegādes pakalpojumiem līdz servisam, kas paredzēts, lai plānotu savas maltītes un izvēlētos tās sev visā Latvijas teritorijā. Viens no tādiem servisiem ir Getify. Tā ir līdzņemšanas platformas aplikācija ar vairāk kā 600 restorāniem visā Latvijas teritorijā un ir parocīga, ne tikai darba devējiem vai darbiniekam, bet jebkuram, kam patīk plānot savas maltītes, nestāvēt rindās, izmantot piegādi uz auto, atrodoties pie paša restroāna, izvēlēties sev tīkamo produkciju, pasūtīt to un nepārmaksāt, jo nav nepieciešama minimālā pasūtījuma summa un, protams, iepazīt arī jaunas vietas, kurās mieloties, piemēram, brīvdienās, apceļojot ar ģimeni Latvijas āres.
Kas ir Getify?
Spied uz zemāk esošo linku un pēc lejuplādes, izmanto kodu: SMARTHR20 visu vasaru un iegūsti -20% atlaidi jebkuram pasūtījumam, pie tam jebkurā restorānā, kuru atrodi Getify app. Promo kodu lieto bez ierobežojumiem un pasūti, cik vien uzskati par nepieciešamu!
Mārtiņš Leja ,
Getify - Biznesa klientu vadītājs

Tel: 29777113

martins.leja@getify.eu